یک رسانه عبری زبان در یادداشتی نوشت که شرکت امنیت سایبری "ان اس او" رژیم صهیونیستی را تهدید کرده در صورت عدم حذف نام این شرکت از لیست سیاه آمریکا باعث رسوایی رهبران اسرائل خواهد شد.
روزنامه العربی الجدید در یادداشتی درباره برنامه جاسوسی پگاسوس که توسط شرکت امنیت سایبری اسرائیلی "اناساو گروپ" طراحی شده است، نوشت: اخبار مربوط به شرکت اسرائیلی "NSO" همچنان در صدر تیترهای اخبار جهان قرار دارد و این درحالی است که چشم انداز مبهمی پیرامون آینده این شرکت پس از قرار گرفتن در لیست تحریم آمریکا وجود دارد.
طبق گزارشی که روزنامه اسرائیلی هاآرتص منتشر کرده است، این اشتباه است که مسئله این شرکت را یک موضوع تجاری یا امنیتی بدانیم، این یک موضوع کاملاً سیاسی است که فساد قدرت در اسرائیل از شخص نخستوزیر در رأس هرم گرفته تا وزرا و دیگر مقامات را آشکار میکند و مقامات مختلف این رژیم از نخستوزیر گرفته تا وزارت جنگ از فروش این برنامه برای توسعه عادی سازی روابط با طرفهای مختلف و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس استفاده کردهاند و آنگونه که مقامات تلآویو مدعی هستند از برنامه مذکور برای مقابله با "تروریسم" استفاده نشده است.
این روزنامه فاش کرد که رئیس "NSO" به دولت اسرائیل فشار آورده است تا به او در حذف نام شرکتش از لیست سیاه آمریکا کمک کند و در غیر این صورت اطلاعاتی را منتشر میکند که شرمساری سیاستمداران اسرائیل را به همراه خواهد داشت.
NSO در سالهای اخیر سودهای هنگفتی را به ثبت رسانده است، اما موفقیتهای متوالی آن بهطور قابلتوجهی در ماه ژوئیه با یک شکست بزرگ مواجه شد، زمانی که روزنامهنگاران و رسانههای سراسر جهان در یک کمپین هماهنگ برای افشای هزاران تلفن هک شده، از جمله تلفنهای مقامات دولتی، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر توسط نرمافزار جاسوسی پگاسوس با یکدیگر همکاری کردند و پس از آن مشخص شد که عمر این شرکت رو به پایان است.
آمریکا دو هفته قبل "NSO" و یک شرکت اسرائیلی دیگر را به اتهام آسیب رساندن به امنیت ملی این کشور در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
هفته گذشته، "ایتزیک بنونیستی"، مدیر اجرایی این شرکت، استعفا داد و ترجیح داد از تحریمهای آمریکا جان سالم به در ببرد. پس از آن "شالیو هولیو"، موسس این شرکت طی پیامی محرمانه خطاب به نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، از بنت برای میانجیگری میان این شرکت و واشنگتن به منظور حذف نام آن از فهرست تحریمهای آمریکا درخواست کمک کرد تا بتواند به تجارت خود ادامه دهد.
در برخی موارد، معاملات NSO به ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است و دلیل آن این است که دولت اسرائیل و وزارت جنگ آن به فعالیتهای این شرکت جنبه قانونی دادهاند.
ابزاری برای توسعه عادی سازی
هاآرتص مینویسد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق اسرائیل، اولین کسی بود که از نرمافزار پگاسوس استفاده کرد، زیرا متوجه شد که خرید این سیستم و تعهد به مطرح نکردن سؤالات چالش برانگیز برای خریدار، یک معاملهای وسوسهانگیز برای کشورهای دیکتاتوری است. بنابراین نتانیاهو از این برنامه برای گسترش و توسعه روند عادی سازی روابط با اسرائیل استفاده کرد تا آثار آن در پیروزیهای دیپلماتیک در انتخابات کنست منعکس شود.
این روزنامه عبری همچنین فاش میکند که "پگاسوس" به یک جاذبه اصلی در توسعه روابط نزدیک اسرائیل با امارات، مراکش، آذربایجان، عربستان سعودی و دیگر طرفها تبدیل شده است.
هاآرتص در کنار نتانیاهو به یوسی کوهن، رئیس سابق موساد اشاره میکند که در عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) بسیار فعال بود.
کوهن همچنین به دنبال سوء استفاده از پگاسوس برای ورود به دنیای تجارت پس از ترک سیاست بود. او قصد داشت با همکاری حاکمان امارات و مقامات سابق دولت آمریکا، از جمله استیون منوچن، وزیر خزانه داری دولت ترامپ و جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد او یک شرکت سرمایه گذاری را تأسیس کند.
پوشش NSO از وزارتخانههای جنگ و امور داخلی
نفتالی بنت، نخستوزیر فعلی اسرائیل نیز تلاش کرد تا با شرکت مذکور همکاری کند، زیرا در ابتدای همهگیری کرونا، زمانی که او وزیر جنگ بود، در صدد ایجاد یک سیستم نظارت عمومی برای شهروندان عادی به بهانه جلوگیری از شیوع این اپیدمی بود.
این اقدام توسط آیلت شاکید، وزیر جنگ سابق و وزیر امور داخلی فعلی دولت اسرائیل نیز انجام شد و وی با مقامات اناساو درباره برنامههای سرویس امنیتی شاباک برای نظارت بر اسرائیلیها گفتگو کرد.
بد افزار پگاسوس یک سیستم حمله سایبری است و بنابراین نمیتوان آن را خارج از اسرائیل بدون تأیید وزارت جنگ این رژیم فروخت. این بد افزار که توسط اسرائیل فروخته میشود، پس از فروش تحت کنترل آن باقی میمانند و شرکت سازنده آن به این مورد دسترسی دارد که چه تلفنهایی توسط مشتریان این شرکت تحت نظارت قرار میگیرند.
علیرغم محدودیتهای فوق؛ اما وزارت جنگ اسرائیل با فروش این بد افزار به تعدادی از افراد ثروتمند و مهم در سراسر جهان موافقت کرد.
هاآرتص در این باره گزارش داد که محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی، از پگاسوس برای هک کردن تلفن شاهزاده هیا، همسر دومش که از او جدا شده بود، و تلفن وکلایش در چارچوب اختلاف حقوقی میان آنها در لندن به دلیل حضانت فرزندانشان استفاده کرده است.
روزنامه فایننشال تایمز نیز اخیرا فاش کرد که دستگاههای امنیتی اسرائیل از پگاسوس برای جاسوسی از گروههای فعال فلسطینی در زمینه حقوق بشر استفاده کرده است؛ ازجمله گروههای مدنی که اخیرا از سوی وزارت جنگ و با دستور مستقیم بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل "تروریستی" اعلام شدند.
طبق گزارش "هاآرتص"، این شاهد دیگری از سوی خود دولت اسرائیل مبنی بر عدم استفاده از "پگاسوس" در راستای مقابله با تروریسم، این بار توسط خود دولت اسرائیل است و پس آنکه فاش شد دولت و وزارت جنگ هرگز به نقش خود در نظارت بر فروش شرکت NSO عمل نکردهاند، این مسئله دولت اسرائیل و به ویژه وزارت جنگ را با چالش بزرگی مواجه کرد.
حمایت مداوم اسرائیل از NSO
مقامات ارشد دولت اسرائیل اخیراً شروع به فشار بر آمریکاییها برای حذف NSO از لیست سیاه تحریمهای این کشور کردهاند؛ اقدامی که درپی اصرار این شرکت برای کمک به آن و تهدیدهای مطرح شده توسط موسس شرکت در نامه ارسال شده برای نفتالی بنت صورت گرفته است.
هاآرتص در این باره گزارش میدهد؛ در نامه مذکور آمده است: "اگر دولت به نجات شرکتم کمک نکند، من از این قدرت برخوردار هستم که با انتشار مقداری از اطلاعات سیاستمداران اسرائیلی و دوستانشان را به چالش بکشم."
انتهای پیام
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/23934
تگ ها: